Lesna ulica 2
3230 Šentjur
Sedež: Lesna ulica 2, 3230 Šentjur, Poslovna enota: Obirska ulica 4, 1000 Ljubljana

Revolucionarna rešitev za učinkovito shranjevanje in optimizacijo energije v vašem domu: baterije

EPEU
Hranilniki električne energije

V zadnjih letih smo priča nenehnemu razvoju tehnologije, zlasti na področju obnovljivih virov energije. Sončne elektrarne so postale vse bolj priljubljene, saj nam omogočajo, da proizvajamo čisto energijo iz naravnih virov. Vendar pa se s tem pojavlja tudi izziv - kako učinkovito shranjevati to pridobljeno energijo za uporabo v časih, ko sonce ne sije ali veter ne piha? Odgovor na to vprašanje so hranilniki električne energije.

PREDNOST BATERIJ

- Okoljska korist: Uporaba hranilnika električne energije spodbuja uporabo obnovljivih virov energije, kot so sončna energija in veter. S tem prispevamo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in ohranjanju okolja za prihodnje gener- acije.

- Neodvisnost od omrežja: Hranilnik nam omogoča neodvis- nost od javnega elektroenergetskega omrežja. To je še pose- bej pomembno v primerih izpada električne energije ali v ob- močjih, kjer je elektroenergetsko omrežje nestabilno.

- Optimizacija porabe: S hranilnikom lahko optimiziramo porabo energije. Lahko shranimo energijo, ko je njena proiz- vodnja najbolj učinkovita in cenejša, ter jo uporabimo, ko je povpraševanje po električni energiji večje ali ko so cene višje.

Kvalitetna izvedba
ZAKAJ EPEU?

EPEU  gradi lastne proizvodne vire električne energije, izgradnjo le-teh pa omogoča tudi trgu, s čimer gradi lastno energetsko skupnost.

 

  • Individualni pristop - brezplačen ogled strokovnjaka, ki vam svetuje na lokaciji in upošteva vaše potrebe in želje.
  • Projekt na ključ - izvedemo celoten postopek postavitve sončne elektrarne ter nudimo vzdrževalna dela.
  • Ugodno financiranje - najdemo najustreznejšo obliko financiranja za vas
  • Ekipa strokovnjakov

 

Postopek postavitve sončne elektrarne vodi strokovno podkovana ekipa z večletnimi izkušnjami.

Hitra montaža
Visoka garancija
Ugodno financiranje
Dolga življenska doba
Kaj so hranilniki električne energije?

Hranilniki električne energije so naprave, ki omogočajo shranjevanje energije za poznejšo uporabo. Delujejo tako, da pretvarjajo električno energijo v drugo obliko energije, ki jo je mogoče shraniti, in jo nato ob potrebi ponovno pretvorijo nazaj v električno energijo. Najpogostejši način shranjevanja energije je v obliki kemične energije v baterijah.

EPEU bo poskrbel za vse

Pomislite na prihodnost, kjer ste samozadostni glede na proizvodnjo električne energije v svojem domu.

Kako delujejo baterije?

Hranilniki električne energije delujejo na osnovi naprednih tehnologij baterij. Običajno uporabljajo litij-ionske baterije, ki so že znane kot zanesljiv vir shranjevanja energije v naprav- ah, kot so pametni telefoni in prenosni računalniki. Ko sončna elektrarna ali vetrna turbina proizvaja električno energijo, se ta napaja v hranilnik električne energije. Ta energija se nato shranjuje v baterijo za kasnejšo uporabo. Ko potrebujemo električno energijo, se baterija sprosti in pretvori shranjeno energijo nazaj v električno energijo, ki jo lahko uporabimo v našem domu.

Popolni duo
Kako skupaj delujeta sončne elektrarna in baterija?

Spoznajte močno združitev sončne elektrarne in baterije - dinamično partnerstvo, ki vam prinaša zanesljivo in trajnostno oskrbo z električno energijo. Ta nepremagljiva kombinacija predstavlja napredek v energetskem sektorju, saj vam omogoča, da izkoristite sončno energijo na najučinkovitejši način. Poglejmo, kako sončna elektrarna in baterija delujeta skupaj, da ustvarita energijsko neodvisnost in izjemne koristi za vaš dom.

  • Sončna elektrarna je prva ključna sestavina te močne ekipe. S svojimi fotovoltaičnimi paneli pretvarja sončno svetlobo v električno energijo. To pomeni, da lahko proizvajate lastno, čisto energijo neposredno iz narave. Sončna elektrarna je učinkovita in okolju prijazna, saj ne povzroča emisij toplogrednih plinov, obenem pa vam omogoča, da zmanjšate svojo odvisnost od tradicionalnih virov energije.
  • Tukaj pa pride v ospredje baterija - ključni igralec za shranjevanje in uporabo energije v času, ko sonce ne sije. Baterija deluje kot varnostni rezervni vir energije, ki shranjuje presežno električno energijo, ki jo proizvede sončna elektrarna. Ta shranjena energija je na voljo, ko je sončna proizvodnja omejena, na primer ponoči ali v oblačnih dneh. S tem omogoča stalno oskrbo z električno energijo v vašem domu, ne glede na zunanje okoliščine.

Imate vikend?

V primeru, da imate vikend, ki ga ne morate priključiti na omrežje je sončna elektrarna z baterijskim sistemom vaša rešitev. Baterijski sistem bo poskrbel, da boste imeli zmeraj zalogo električne energije

Povpraševanje
Brezplačna ponudba
Izpolnite obrazec in prejmite brezplačno ponudbo. V kolikor izpolnete več podatkov, bo vaša ponudba bolj natančna. Vsi potrebni podatki so napisani na vašem računu za elektriko.
Jutri Vas pokliče naš svetovalec Klemen s katerim se boste na 2 minutnem klicu pogovorili glede podrobnosti, zraven imejte vaš račun za elektriko, da vam bo lažje.