Lesna ulica 2
3230 Šentjur
Sedež: Lesna ulica 2, 3230 Šentjur, Poslovna enota: Obirska ulica 4, 1000 Ljubljana
05.01.2021

Izračun velikosti sončne elektrarne

Za nami je turbulentno leto 2020, ki nas je vse presenetilo. Zato marsikdo razmišlja o investicijah in večji stabilnosti v 2021. S sončno elektrarno postanete neodvisni od gibanja cen električne energije in si zagotovite dolgoročne prihranke.

Za izračun velikosti sončne elektrarne je najpomembnejši podatek vaša letna poraba električne energije. Predvideti je potrebno tudi priključitev večjih porabnikov električne energije v srednjeročnem obdobju kot so na primer električni avto ali toplotna črpalka. Ko imamo oceno koliko kilovatnih ur porabimo na letnem nivoju, preverimo vašo lokacijo ter predvidimo letni izplen glede na lokacijo. Na podlagi dobljenih podatkov lahko predvidimo velikost sončne elektrarne, ki bi zadostila vašim elektroenergetskim potrebam.


Slovensko povprečje proizvodnje elektrike na enoto inštalirane moči elektrarne znaša 1050 kWh/kW, to pomeni, da vam 1kW inštalirane moči letno proizvede 1050kWh. Po naših izkušnjah je za povprečno hišo, ki uporablja toplotno črpalko in ima mesečni strošek za elektriko 130€ potrebna 11,5kW sončna elektrarna.


Zaradi vpliva vremenskih pojavov na proizvodnjo sončne elektrarne smo se pri EPEU odločili za delno kompenzacijo viškov v primeru nastanka le teh. Še vedno pa je najbolj smotrno, da se sončna elektrarna dimenzionira tako, da vam pokrije elektroenergetske potrebe.

Povprečna povračilna doba sončne elektrarne je med 7-10let in je zato zanimiva investicija. V kolikor želite brezplačno ponudbo in svetovanje za vašo rešitev pa nam pošljite povpraševanje.

Povpraševanje za sončno elektrarno
Brezplačna ponudba
Izpolnite obrazec in prejmite brezplačno ponudbo. V kolikor izpolnete več podatkov, bo vaša ponudba bolj natančna. Vsi potrebni podatki so napisani na vašem računu za elektriko.
Jutri Vas pokliče naš svetovalec Klemen s katerim se boste na 2 minutnem klicu pogovorili glede podrobnosti, zraven imejte vaš račun za elektriko, da vam bo lažje.


Vpišite le število brez črk.
A
kWp

Slika zadnjega računa* če nam pošljete sliko zadnjega računa vam ponudbo pripravimo v 24 urah!