Lesna ulica 2
3230 Šentjur
Sedež: Lesna ulica 2, 3230 Šentjur, Poslovna enota: Obirska ulica 4, 1000 Ljubljana
Sončna elektrarna 11 kW cena elektrike za prodajo
30.01.2023

Sončna elektrarna 11 kW cena elektrike za prodajo

Sončna elektrarna 11 kW cena izgradnje se vam lahko na začetku zdi visoka, vendar se nakup čez nekaj let povrne. Sončna energija je namreč obnovljiv vir elektrike, z izbiro zelene energije torej ne pomagate le zmanjšati mesečnega računa, ampak skrbite tudi za naravo.

Z izbiro sončne elektrarne 11 kW cena mesečnega računa za elektriko pade tudi do 75%, saj večino elektrike proizvedete sami. Tak vir energije je prav tako neodvisen od nihanja cen na trgu. Povratek denarja torej ni odvisen od gospodarskih razmer, investicija ki ste jo naredili v lastno elektrarno pa bo zagotovo hitro povrnjena.

Sončna elektrarna na ključ ima življenjsko dobo okoli 30 let, kar vam omogoča da ne le povrnete stroške izgradnje, ampak dolgoletno prihranite pri elektriki. Z izbiro sončne elektrarne 11 kW cena mesečnega računa za energijo, postane zanemarljiva.

Za mnoge lahko oviro predstavlja montaža. Če je to edini razlog zakaj se obotavljate z nakupom, je za vas prava odločitev sončna elektrarna na ključ. Poskrbeli bomo za vse tehnične podrobnosti, od dostave, do montaže, na podlagi dolgoletnih izkušenj, pa vam bomo znali dobro svetovati.

Sončna elektrarna 11kW cena

 

Sončna elektrarna za prodajo elektrike je prvi korak k bolj zelenemu podjetju

Ker je investicija v zeleni način pridobivanja električne energije precejšen finančni zalogaj, se morate zavedati, da je sončna elektrarna  na ključ še vedno najboljša odločitev za podjetja. To je namreč investicija, ki se bo razmeroma hitro povrnila, še posebej če se bodo razmere na trgu tako zaostrovale, kot se v zadnjem času.

Pomembno je, da montažo opravijo strokovnjaki, ki se bodo zadeve lotili tako, da bo izraba virov maksimalna. Vse osončene površine lahko prekriva sončna elektrarna 11 kW Cena, ki jo boste plačali se vam bo povrnila, vaše podjetje pa bo pripomoglo k ohranjanju našega planeta in presihajočih virov surovin. K ekološkemu napredku lahko namreč veliko bolj učinkovito pripomoremo kot skupnost.

Pred nakupom lahko izbirate med dvema možnostma. Sončno energijo lahko samo prodajate in z zaslužkom pokrijete svoje račune, lahko pa izberete zmogljivo sončno elektrarno za lastno rabo, pri tem pa preostanek – višek energije prodate.

V sončnih mesecih boste proizvedli več elektrike kot jo potrebujete, pri čemer se preostanek odda v omrežje, ko pa zaradi pomankanja sonca dosežete primanjkljaj se elektrika napaja iz omrežja. S sončno elektrarno 11 kW cena elektrike pokrije začetni vložek v zadostni meri, da se nakup hitro izplača.

Pred montažo sončne elektrarne za prodajo elektrike, morate dosegati zahtevane standarde. Ko se zanjo odločate, oziroma razmišljate o nakupu in vgradnji, je treba oceniti nosilnost strešne konstrukcije, ki mora biti zadostna, da prenese težo materiala. Izbrana površina ali streha mora biti usmerjena v južno, jugovzhodno ali jugozahodno stran neba, predeli ki so uprti v severno stran namreč ne bodo deležni dovolj sonca.

Če želite sončno elektrarno za prodajo elektrike uporabljati za lastne potrebe je za finančni izkupiček smiselno, da je proizvedena energija iz sončne elektrarne višja od pričakovane letne porabe. Za 1kW moči je pričakovana potrebovana površina približno 6m2.

Potrebujete torej najmanj 66m2 površine, da bo imela sončna elektrarna 11 kW. Cena elektrarne se bo povrnila v nekaj letih, časovnica pa je odvisna od vaše porabe energije in načina financiranja. Obračun proizvodnje elektrike poteka po načinu neto meritev, preko katerih se ugotovi razlika med količino proizvedene in prevzete energije.

Sončna elektrarna za prodajo elektrike 

Sončna elektrarna na ključ vam omogoča energetsko neodvisnost – mogoča je vezava sončne elektrarne

Stopite v korak s prihodnostjo, ki jo predstavljajo obnovljivi viri energije in odločite se za vezavo sončne elektrarne. Vezava sončne elektrarne vam omogoča neodvisnost od nihanja cen na trgu. Povračilna doba za tako investicijo je kratka, znaša le 7-10 let. S svojo odločitvijo boste znižali svoj ogljični odtis in ceno računa za elektriko na en mah.

Za mnoge je koncept sončne elektrarne za prodajo elektrike še vedno tuj, čeprav je med nami že kar nekaj let. Na naši spletni strani se lahko prijavite na vezavo sončne elektrarne in pomagali vam bodo usposobljeni strokovnjaki področja, ki bodo olajšali proces in se posvetili vprašanjem, ki jih imate.

Za osebne potrebe je dovolj močna sončna elektrarna 11 kW, cena močnejše pa je nekoliko višja, kar vam bo razložil naš svetovalec. Ta bo izračunal kako močno elektrarno potrebujete za vaš objekt, da se cena elektrarne splača.

V našem podjetju bomo z vami sodelovali od izbire, do izvedbe na vsakem koraku. Koncept sončna elektrarna na ključ je narejen prav z mislijo na uporabnika, ki želi delo prepustiti profesionalcem. Zelena energija je nedvomno energija prihodnosti, vendar pa so za vsakdanjega človeka prilagoditve, ki so potrebne za trajnostni življenski slog pogosto prevelike.

Zato vam pri izbiri in vgradnji sončne elektrarne, pomagamo mi. Če je vaš namen izbrati sončno elektrarno za prodajo elektrike in za lastno uporabo, vam svetujemo in namestimo tudi ustrezno toplotno črpalko.

Naši proizvodi so narejeni iz kvalitetnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Povratni dobiček sončne elektrarne je višji, če je njena življenjska doba kar se da dolga. Svetujemo vam, da se odločite vsaj za sončno elektrarno 11 kW. Cena z večjo površino narašča, vendar se z večjo površino proizvede več sončne energije in mesečni prihranek bo višji.

Doseganje energetske neodvisnosti je priporočljivo še posebej za podjetja, ki puščajo velik ogljičen odtis, saj z izbiro zelene energije pripomorejo tako skupnosti kot svojemu proračunu.

Sončna elektrarna na ključ